Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30X Factor

Cum să pregăteşti cel mai simplu "Choix a la creme"! O reţetă delicioasă, faimoasă în toată lumea

Nu e deloc o reţetă complicată, iar gustul este fabulos. Dacă vrei să faci un desert demenţial, încearcă "Choix a la creme"!

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 150 ml apa
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 140 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
  • 350 ml frisca lichida

Mod de preparare

Nu e deloc o reţetă complicată, iar gustul este fabulos. Dacă vrei să faci un desert demenţial, încearcă "Choix a la creme"!

MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pun la fiert apa, untul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga si faina. Se amesteca bine si se lasa sa se “odihneasca” zece minute. Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam din compozitie cu lingura si punem din loc in loc aluatul sub forma de “gramajoara”. Se baga la cuptor pentru 15 minute. Aluatul creste si devene gol in interior.

Umplutura: Laptele si esenta de vanilie se pun pe foc pana ajung sa fiarba, apoi se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul, dupa care se toarna si laptele. Totul se pune din nou pe foc pana se ingroasa crema, adaugand si amidonul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se mixeaza bine, pana devine ca o spuma.

Cand e gata, aluatul se taie in doua, obtinand un “capacel”. Se umple fiecare prajitura cu crema de vanilie si un strat de frisca. Pofta buna!

Video