Carnea de pui poate fi extrem de fadă la gust dacă nu este pregătită cu diferite condimente sau servită alături de o garnitură savuroasă. Totuși, dacă te-ai săturat de clasicele bucăți de carne pregătite în tigaie, atunci descoperă o super rețetă de pui crocant cu aromă de curry!
Pentru această rețetă de pui crocant cu aromă de curry nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de pregătire este extrem de scurt. Vei obține un preparat savuros, ce merge de minune cu o multitudine de garnituri sau sosuri.
Ca să pregătești această rețetă de pui crocant cu aromă de curry vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- carne de pui (pulpe, piept, aripi sau pui întreg)
- un plic de curry pudră
- ulei
- sare și piper
Cum se face rețeta de pui crocant cu aromă de curry? Extrem de simplu și rapid. Se ia o tavă pentru cuptor și se tapetează cu foaie de copt, peste care turnăm niște ulei. Bucățile de carne alese de tine se ung și ele cu ulei și apoi se presară deasupra sare, piper și pudră de curry. Folosim mâinile pentru a unge bucățile de pui cu condimente, până ce obținem un strat omogen de culoare galbenă.
Băgăm totul la cuptor la flacără medie, timp de 30-40 de minute. La jumătatea timpulu de coacere întoarcem bucățile de pui cu aromă de curry pe partea cealaltă, ca să se rumenească frumos și să devină totul crocant. Și asta e tot!
Puiul crocant cu aromă de curry se poate servi cu sosurile preferate (ketchup, maioneză, sos de usturoi etc) sau alături de o garnitură ușoară de orez basmat fiert, mix de legume sau chiar cartofi.
Poftă bună!
Dacă vrei să savurezi și alte preparate delicioase din emisiunea „Chefi la cuțite” atunci nu ezita să accesezi pagina noastră de rețete!
Cum preparăm o delicioasă ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine!... Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată. Un desert delicios ce cucerește orice pofticios!...