a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celor mai DELICIOASE și GUSTOASE batoane de susan: un gust de care nu te vei mai putea despărți!
Ingrediente (10 bucăți)
100 g miere
0.5 cană semințe de susan coapte
Articolul continuă după reclamă
0.5 cană apă
0-1 ¾-1 cană lapte praf
0.5c ană nuci coapte
50 unt
Preparare:
- Pui semințele în strat fin pe o tavă și le coci puțin, în cuptorul cald, la foc mediu, având grijă să amesteci și să scuturi tava, ca nu arzi semințele. Fierbi apa împreună cu untul. Iei vasul de pe foc și adaugi nucile măcinate, mierea și laptele praf, omogenizând energic, ca să nu rămână cocoloașe.
- Tapetezi cu folie de plastic o tăviță și întinzi uniform compoziția. Presari deasupra semințele de susan, acoperi cu folie de plastic și presezi ușor, pe toată suprafața, ca să intre semințele de susan în compoziție.
- Păstrezi tava la rece pentru 5-6 ore, apoi tai batoanele cu ajutorul unui cuțit pe care îl umezești în apă