a1.ro vă prezintă astăzi o rețetă dobrogeană, numai bună de Buna Vestire, ziua în care avem dezlegare la pește, potrivit calendarului ortodox român. Un borş de peste pescăresc cu leuștean va fi gata în mai puțin de o oră!
INGREDIENTE:
1 kg peste mic (caraşi)
1 kg de peste mare (crap)
2 cepe medii-mici
2 ardei graşi curăţaţi şi tăiaţi pe jumătate
1/2 ţelină mică
1 pastarnac
2 roşii medii
6 linguri suc de roşii
600-700 ml apă
1 l borş
2-3 rămurele leuştean
sare
piper
1 rădăcina de hrean
1 legătură pătrunjel verde
PREPARARE:
Curăţăm peştele bine de solzi şi îl spălăm sub jet de apă. Tăiem peştele mare în bucăţi şi îl lăsăm să aştepte pe o farfurie, în frigider. Dăm prin sită carnea peştelui mic.
Carnea foarte moale de pe fundul sitei o culegem cu o lingură şi o adăugăm în supă. Punem iar la fiert carnea împreună cu sucul de roşii şi zarzavatul curăţat şi spălat. Zarzavatul îl punem în bucăţi întregi, sau cât mai mari, pentru a le scoate apoi uşor din supă. După ce s-au fiert legumele, le scoatem din supă, şi adăugăm în oală bucăţi cât mai mari din peştele mare, câteva boabe de piper şi borşul fiert în prealabil. Verificăm după 10 minute dacă peştele este fiert.
Cu 2 minute înainte de a lua oală de pe foc, asezonăm cu sare, punem leuşteanul şi pătrunjelul verde proaspăt tocate. Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă, potrivit divainbucatarie.ro.
Servim borşul cu o linguriţă de hrean ras.
Poftă bună!
Minunăție de cartofi, gata imediat! Cu doar câteva ingrediente faci un preparat de cinci stele!... Cea mai simplă rețetă de pește la cuptor. Aprinzi aragazul și poți pleca liniștită la cumpărături. Apoi, vei avea o masă...