Te-ai săturat de preparatele banale de zi cu zi și vrei să te răsfeți cu un deliciu arăbesc? Atunci încearcă o rețetă de falafel gustos!
Ai nevoie de:
- mix de falafel (găsești în supermarket-uri, la raionul de produse arăbești sau asiatice)
- tahini
- lipii
- lămâie
- usturoi
- roșii
- castraveți
- ceapă
- castraveți murați
- salată sau varză (opțional)
- mentă (proaspătă sau uscată)
- susan
Cum se face?
Mixul de falafel se prepară ca în indicațiile de pe ambalaj (se une la hidratat cu puțină apă). Când mixul e gata dă-le formă de chiftele turtite, presară susan peste și pune la prăjit în ulei, până se rumenesc bine de tot.
Se prepară sosul torator din câteva linguri de tahini (pastă de susan) cu zeama de la jumătate de lămâie, câțiva căței de usturoi pisat și o ceașcă mică de apă. Se amestecă până la omogenizare și se mai adaugă tahini sau lămâie, în funcție de gust (sosul trebuie să fie unul lichid, dar vâscos).
Se taie roșiile, castraveții verzi, ceapa și castraveții murați (fie se lasă așa, fie se amestecă toate acestea tăiate cubulețe, peste care se presară frunze de mentă sau mentă uscată).
Se ia lipia, se unge cu sos torator, se pun chiftelele de falafel (rupte sau întregi), se adaugă legumele cu puțină mentă, se mai pune niște sos torator, se rulează lipia și se savurează!
Poftă bună!
Vrei să-i faci o surpriză persoanei iubite? Pregătește-i un tort rapid, în doar 10 minute. Fără coacere!... Humus de cinci stele! Secretul a fost dezvăluit chiar de un bucătar libanez! N-ai cum să nu încerci și tu așa minune de ...