Cu puțină imaginație și puține ingrediente ne putem impresiona musafirii cu un Desert din ciocolată și fructe de pădure, sub formă de lumânare, care va fi de mare senzație.
Ingrediente pentru rețeta Desert din ciocolată și fructe de pădure, sub formă de lumânare
- 500 gr mascarpone
- 500 gr ciocolată albă
- 200 gr ciocolată neagră
- 150 gr fructe de pădure congelate
- Esență de rom
- Sare de mare
- 300 ml smântână dulce
Mod de preparare pentru rețeta Desert din ciocolată și fructe de pădure, sub formă de lumânare
Pentru a pregăti desertul sub formă de lumânare se topește jumătate din ciocolata albă și se unge cu ea, interiorul unor forme siliconice sub formă de tub. Se dau la frigider până se întărește ciocolata. Se ung de două ori pentru a avea stabilitate.
Ciocolata neagră se topește și se folosește pentru a forma niște piramide. La fel ca și la lumânare se ung pereții unor forme siliconice cu aspect de piramidă și se dau la rece.
Restul de ciocolată albă se topește în tot atâta cantitate de frișcă lichidă încălzită, amestecând până rezultă un ganache de ciocolată. Se lasă să se tempereze și se adaugă mascarponele, apoi multe fructe de pădure, Cu această cremă se umplu interioarele de la lumânări, iar marginile se pensulează cu ciocolată topită. Se dau din nou la frigider până se întărește ciocolata, apoi se scot din forme.
Formele de piramidă se vor umple cu crema rămasă, iar deasupra se pensulează din nou ciocolată topită. Se dau la frigider până se întărește ciocolata, apoi se scot din forme.
Se așază piramidele pe platouri, alături de lumânări, iar deasupra piramidelor se pun niște discuri de biscuite, ca să simbolizeze inelele Saturnului.
Va fi un desert de senzație!
Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și sos de zmeură... Plăcintă cu brânză și aluat de casă...