Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Desert simplu și delicios: Prăjitură marmorata la tigaie

Prăjitura marmorata are o consistență deosebită și este foarte gustoasă. Se pregătește foarte rapid, fără a folosi cuptorul.

Desert simplu și delicios: Prăjitură marmorata la tigaie

Ai nevoie doar de o tigaie cu strat antiaderent și de puțin timp de petrecut în bucătărie. Iată cât de ușor se pregătește cel mai îndrăgit și delicios desert.

Ingrediente

  • 3 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • 150 ml lapte;
  • 250 g iaurt;
  • 250 g făină;
  • 5 g praf de copt;
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie;
  • 1 vârf cuțit sare;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • 100 g cacao pudră;

Cum se pregătește desertul savuros

  1. Punem ouăle, zahărul și esența de vanilie într-un bol încăpător și omogenizăm foarte bine cu mixerul. Adăugăm treptat uleiul și continuăm să amestecăm energic;
  2. După ce am incorporat uleiul adăugăm și iaurtul;
  3. Făina o amestecăm cu praful de copt, apoi o adăugăm în compoziția lichidă până când dispar cocoloașele;
  4. Compoziția este gata și ne-a luat mai puțin de 10 minute să o pregătim. Acum trebuie să punem jumătate din compoziție în tigaie. Pentru că ne conferă mereu încredere și rezultate excelente noi folosim tigăile Regis Stone. Nu lipesc și nici nu ard!;
  5. Cealaltă jumătate rămasă o amestecăm cu pudra de cacao și laptele, apoi o turnăm peste compoziția din tigaie;
  6. Pentru un aspect cu totul deosebit, cu ajutorul unei scobitori, realizăm, câteva pânze de păianjen deasupra;
  7. Acoperim tigaia cu un capac și o lasăm la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute.

Poftă bună!

Video