Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Desert super delicios din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară!

 

Direct din bucătăria lui Jamie Oliver, un desert super delicios, pentru orice pofticios, din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară!

Ingrediente

  • 8 păstăi de cardamom
  • 250 g făină netedă
  • 30 g făină de porumb( mălai)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 6 linguri cu vârf, de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 gălbenușuri de ou 
  • 1 pahar de 330 ml bere rece
  • 2 mere mari de Bramley, (aproximativ 500g)
  • 1,5 litri de ulei vegetal, pentru prăjit
  • Sos de ciocolată:
  • 150 g de ciocolată neagră de calitate, (70%)
  • 6 linguri de lapte integral
  • 4 linguri de smântână pentru frișcă
  • 30 g unt sărat
  • 2 linguri de zahăr 
     

Mod de preparare Desert super delicios din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară

Zdrobiți păstăile din cardamom, scoateți semințele și pisați-le fin într-un mojar cu pistil. Se amestecă făina într-un castron cu făina de porumb, praful de copt, 1 lingură de zahăr brun, 1 praf de sare de mare, jumătate din cardamon și jumătate de scorțișoară.
Se adaugă gălbenușurile de ou și se amestecă, apoi se toarnă în paharul cu bere și se agită până când aluatul devine uniform. Se lasă la odihnă.
Se curăță coaja merelor și se îndepărtează cotoarele cu dispozitivul special. Se taie în rondele groase de 0,5 cm, apoi se lasă într-un castron cu apă până când se vor folosi.
Se amestecă restul de 5 linguri de zahăr cu restul de cardamom și scorțișoară și 1 praf de sare.
Încălziți uleiul într-o tigaie largă, adâncă( nu mai mult de jumătate plinăsau într-o friteuză adâncă.
Treceți feliile de mere prin aluat și prăjiți-le, în loturi, timp de 6 până la 8 minute, sau până când sunt rumene. Se întorc de pe o parte pe cealaltă. Scoateți-le, apoi, pe un suport cu hârtie de bucătărie dedesubt pentru a scurge. Se răcește ușor, apoi se pudrează cu zahărul aromat cu cardamom și scorțișoară.
Pentru sosul de ciocolată, adăugați ciocolata într-o cratiță cu toate celelalte ingrediente și 1 praf de sare. Se topesc la o căldură medie-scăzută timp de 2 până la 3 minute, sau până când compoziția este omogenă.
Treceți merele prin sosul rece și serviți-le alături de cei dragi!
 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE