- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Direct din bucătăria lui Jamie Oliver, un desert super delicios, pentru orice pofticios, din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară!
Ingrediente
- 8 păstăi de cardamom
- 250 g făină netedă
- 30 g făină de porumb( mălai)
- 1/2 linguriță praf de copt
- 6 linguri cu vârf, de zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 pahar de 330 ml bere rece
- 2 mere mari de Bramley, (aproximativ 500g)
- 1,5 litri de ulei vegetal, pentru prăjit
- Sos de ciocolată:
- 150 g de ciocolată neagră de calitate, (70%)
- 6 linguri de lapte integral
- 4 linguri de smântână pentru frișcă
- 30 g unt sărat
- 2 linguri de zahăr
Mod de preparare Desert super delicios din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară
Zdrobiți păstăile din cardamom, scoateți semințele și pisați-le fin într-un mojar cu pistil. Se amestecă făina într-un castron cu făina de porumb, praful de copt, 1 lingură de zahăr brun, 1 praf de sare de mare, jumătate din cardamon și jumătate de scorțișoară.
Se adaugă gălbenușurile de ou și se amestecă, apoi se toarnă în paharul cu bere și se agită până când aluatul devine uniform. Se lasă la odihnă.
Se curăță coaja merelor și se îndepărtează cotoarele cu dispozitivul special. Se taie în rondele groase de 0,5 cm, apoi se lasă într-un castron cu apă până când se vor folosi.
Se amestecă restul de 5 linguri de zahăr cu restul de cardamom și scorțișoară și 1 praf de sare.
Încălziți uleiul într-o tigaie largă, adâncă( nu mai mult de jumătate plinăsau într-o friteuză adâncă.
Treceți feliile de mere prin aluat și prăjiți-le, în loturi, timp de 6 până la 8 minute, sau până când sunt rumene. Se întorc de pe o parte pe cealaltă. Scoateți-le, apoi, pe un suport cu hârtie de bucătărie dedesubt pentru a scurge. Se răcește ușor, apoi se pudrează cu zahărul aromat cu cardamom și scorțișoară.
Pentru sosul de ciocolată, adăugați ciocolata într-o cratiță cu toate celelalte ingrediente și 1 praf de sare. Se topesc la o căldură medie-scăzută timp de 2 până la 3 minute, sau până când compoziția este omogenă.
Treceți merele prin sosul rece și serviți-le alături de cei dragi!