Cu un astfel de Tort Ferrero Rocher din categoria rețetelor celebre, de colecție, nu aveți cum să nu-i impresionați pe cei dragi, dar și pe musafiri! Merită preparat la o zi festivă!
Sau poate încercați acest Tort cu ciocolată și caramel sărat, sau, de ce nu, un Tort vegan de ciocolată cu fructe!
Ingrediente pentru Tort Ferrero Rocher
- Pentru un blat de 24 cm:
- 7 ouă
- 175 g zahăr
- 175 g făină
- 30 g cacao
- 100 g alune de pădure
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf sare
- Pentru sirop:
- 50 g zahăr
- 300 ml apă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 400 g ciocolată amăruie
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 250 g mascarpone
- 400 g nutella
- 1 praf sare
- 75 g napolitane cu vanilie
- Pentru decor:
- 50 g alune de pădure
- bomboane Ferrero Rocher
Mod de preparare Tort Ferrero Rocher
Preparare blat
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste albușuri.
Le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm intens până rezultă o bezea fermă.
Înlăturăm mixerul, adăugăm gălbenușurile și folosim o spatulă.
Amestecăm ușor, circular și de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.
Adăugăm alunele măcinate mai grosier apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.
Tapetăm forma de copt cu hârtie de copt la bază, iar inelul detașabil îl ungem cu ulei și presărăm făină.
Întindem compoziția de blat în formă și o coacem pentru 35 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Între timp preparăm crema.
Încălzim smântâna lichidă până devine ușor fierbinte, apoi o ridicăm de pe foc.
Adăugăm ciocolata ruptă mărunt și amestecăm continuu până aceasta este topită și compoziția omogenă.
O dăm la rece, pentru aproximativ 30 de minute, apoi o mixăm până devine cremoasă.
Încorporăm mascarponele, nutella și un praf de sare.
Dăm crema la rece pentru 30 de minute.
Preparăm între timp siropul prin fierberea apei cu zahărul și adăugarea esenței la final.
Îl lăsăm să se răcească.
Cum asamblăm deliciosul Tort Ferrero Rocher!
Secționăm blatul de tort în trei părți pe care le vom însiropa separat.
Împărțim crema în trei părți aproximativ egale.
Întindem 1/3 din cremă peste prima parte de blat însiropat și presărăm jumătate din napolitanele sfărâmate.
Acoperim cu a doua parte de blat și din nou întindem 1/3 din cremă și presărăm restul de napolitane sfărâmate.
Acoperim cu ultima parte de blat și dăm tortul la rece pentru 45-50 de minute, cel puțin, pentru a se așeza uniform straturile.
Apoi îmbrăcăm tortul într-un strat subțire de cremă.
Măcinăm alunele grosier și decorăm partea laterală a tortului cu 3/4 din ele.
Restul de cremă o punem într-un posh cu dui și decorăm tortul deasupra, creând rotocoale.
Deasupra rotocoalelor vom așeza bomboanele Ferrero Rocher, iar printre ele presărăm restul de alune.
Dăm deliciosul Tort Ferrero Rocher la rece, pentru 30 de minute, apoi îl putem porționa și servi alături de cei dragi.
Sursa: retetemerisor.ro
Secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru cel mai gustos cozonac... Nu da banii pe vopseaua toxică din comerț și hai să vopsim ouă în mod natural! Simplu, rapid și fără bani!...