Piața abundă de dovlecei și nu mai știți cum să profitați de ei?
Încercați varianta pane în crustă din fulgi de porumb și va fi de mare efect.
Ingrediente
- 2 dovlecei cruzi
- 2 ouă
- 150 g făină
- 200 g fulgi de porumb
- sare
- piper alb măcinat
- 150 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.
Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.
Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.
Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb, iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.
Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.
Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.
La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi, dar la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.
Sunt foarte buni serviți cu un delicios sos tzatziki.
Sursa: RețeteMerișor.ro
Cea mai simplă rețetă de chec din lume! Ai nevoie de doar două ingrediente și o faci imediat!... Surprinde-ți copilul cu biscuiți în formă de Fidget Spinner! Jucăriile momentului la tine în farfurie! Yummmmy!...