Ingrediente
- 4 dovlecei medii
- 200 g ciuperci champignon
- 300 g carne tocată, de vită
- 400 g carne tocată, de porc
- piper negru
- 30 g boia de ardei
- 250 g unt
- 200 g sare grunjoasă
- 2 ouă
- 1 ardei gras roșu
- 1 cățel de usturoi
- 1 cutie de roșii pasate
- 50 g zahăr
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură mică de mărar
- 200 g smântână fermentată( 25%)
- 200 g orez prefiert
- 1 linguriță cimbru uscat
Mod de preparare
Se scobesc dovleceii de interior, cu o linguriță.
Se presară sare peste ei și se lasă deoparte până când se prepară carnea.
Se face o compoziție din ceapa călită, ciuperci, usturoi, ardei calit și carnea asezonată cu sare și piper.
Se umplu îndesat dovleceii, se rumenesc în unt, apoi se așeazăîntr-o tavă și se dau la cuptor acoperiți cu folie de aluminiu, pentru aproximativ 20 de minute.
Cu untul rămas în tigaie se ung în permanență dovleceii, în ultimele 20 de minute de preparare, după ce s-a înlăturat folia de aluminiu.
Se pot servi calzi cu smântână, sau reci, rondele, cu sos de roșii, ca aperitiv.
Rețetă concurent: Florin Budisan
Piersici glazurate cu sos și mentă... Mancare de pere cu carne de porc...