Dacă astăzi cei respecta tradiția și vei bea 44 de pahare de băutură, mâine va fi o zi în care te vei simți mai mult ca sigur obosit și mahmur. Noi avem însă soluția: o ciorbă de potroace după o rețetă moldovenească, una care nu va da greș!
Rețeta delicioasei ciorbe a fost dezvăluită de o gospodină din Moldova.
INGREDIENTE:
un kilogram de tacâm de pasăre (aripi, spate, gât),
o varză murată spălată și tăiată fidea,
500 gr. zarzavat (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină),
200 ml. ulei,
2 ouă,
2 cepe,
100 gr. smântână,
300 ml
moare de varză,
o lingură orez pentru fiecare litru de ciorbă.
MOD DE PREPARARE
Într-o oală se pun uleiul, ceapa și zarzavatul tocat mărunt și le călim puțin, apoi adăugăm carnea și varza și apă suficientă cât să ajungă pentru a fierbe bine carnea. Când sunt aproape fierte ingredientele adăugăm orezul și se lasă la fiert până carnea și varza devin moi de tot. Atunci se ia oala de pe foc.
Separat, într-un vas amestecăm gălbenușurile cu smântâna, peste care turnăm moarea de varză. Când sunt omogenizate, le adăugăm în ciorbă. Gustul este perfect dacă mai presărăm și o legătură de pătrunjel verde tocat.
POFTĂ BUNĂ!
Sursă foto: Madi Cuisine
Uită de rețeta tradițională! Cum se fac MUCENICII care te ajută să slăbești! Poți mânca câți vrei!... Ieftină și savuroasă! PRĂJITURA MOCCA te va cuceri și pe tine de la prima bucată! O tavă nu va fi de ajuns!...