Antena Căutare

Empanadas simple și rapide, după rețeta lui Mihai Munteanu (Munti) de la „Chefi la cuțite”

Inspirate din bucătăria spaniolă, rețetele de empanadas au devenit populare și în bucătăriile românești. Cum să nu îndrăgești așa pateuri delicioase, cu aluat fraged și umplutură de carne cu brânzeturi, servite calde sau reci, după pofta inimii!

Inspirate din bucătăria spaniolă, rețetele de empanadas au devenit populare și în bucătăriile românești. Cum să nu îndrăgești așa pateuri delicioase, cu aluat fraged și umplutură de carne cu brânzeturi, servite calde sau reci, după pofta inimii!

Ingrediente pentru rețeta Empanadas


Pentru aluat:

Articolul continuă după reclamă
  • 800 gr făină
  • 360 gr unt
  • 2 ouă
  • 480 ml lapte
  • 20 gr sare

Pentru umplutură:

  • 400 gr carne de vită, tocată
  • 60 ml ulei
  • 200 gr ceapă albă
  • 30 gr usturoi
  • 10 gr oregano
  • 10 gr sare
  • 10 gr chimion
  • 1 ou
  • 170 gr brânză cheddar
  • 150 gr sos de roșii

Mod de preparare pentru rețeta Empanadas

Se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul ei.

Se pun acolo, untul topit și temperat, un praf de sare și se toarnă, treptat, laptele, amestecând bine toate ingredientele. La final se încorporează ouăle. Aluatul se lasă la frigider o oră, acoperit cu folie de prospețime. Între timp, se prepară umplutura.

În uleiul încins se călește ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine pentru o rumenire uniformă. Se asezonează cu sare și condimente și se lasă la răcit apoi se adaugă oul și brânza rasă.

Se scoate aluatul de la frigider și se întinde într-o foaie subțire de aproximativ 5 mm, apoi se decupează cu o formă rotundă.

Se pune câte 1-2 linguri din umplutură peste jumătate din cercurile de aluat și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat, liberă. Cu ajutorul unei furculițe, se sigilează marginile aluatului, prin apăsare, formând astfel, minunatele empanadas.

Se așază în tavă, pe hârtie de copt, se ung cu ou bătut, sau cu unt topit, apoi se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Se servesc calde sau reci, simple, sau cu diverse sosuri, după preferințe.

Poftă bună!

Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii... Cea mai bună rețetă de shaorma din lume se face în casă! Care e secretul ca să dai gust din plin...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x