Inspirate din bucătăria spaniolă, rețetele de empanadas au devenit populare și în bucătăriile românești. Cum să nu îndrăgești așa pateuri delicioase, cu aluat fraged și umplutură de carne cu brânzeturi, servite calde sau reci, după pofta inimii!
Ingrediente pentru rețeta Empanadas
Pentru aluat:
- 800 gr făină
- 360 gr unt
- 2 ouă
- 480 ml lapte
- 20 gr sare
Pentru umplutură:
- 400 gr carne de vită, tocată
- 60 ml ulei
- 200 gr ceapă albă
- 30 gr usturoi
- 10 gr oregano
- 10 gr sare
- 10 gr chimion
- 1 ou
- 170 gr brânză cheddar
- 150 gr sos de roșii
Mod de preparare pentru rețeta Empanadas
Se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul ei.
Se pun acolo, untul topit și temperat, un praf de sare și se toarnă, treptat, laptele, amestecând bine toate ingredientele. La final se încorporează ouăle. Aluatul se lasă la frigider o oră, acoperit cu folie de prospețime. Între timp, se prepară umplutura.
În uleiul încins se călește ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine pentru o rumenire uniformă. Se asezonează cu sare și condimente și se lasă la răcit apoi se adaugă oul și brânza rasă.
Se scoate aluatul de la frigider și se întinde într-o foaie subțire de aproximativ 5 mm, apoi se decupează cu o formă rotundă.
Se pune câte 1-2 linguri din umplutură peste jumătate din cercurile de aluat și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat, liberă. Cu ajutorul unei furculițe, se sigilează marginile aluatului, prin apăsare, formând astfel, minunatele empanadas.
Se așază în tavă, pe hârtie de copt, se ung cu ou bătut, sau cu unt topit, apoi se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Se servesc calde sau reci, simple, sau cu diverse sosuri, după preferințe.
Poftă bună!
Ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii... Cea mai bună rețetă de shaorma din lume se face în casă! Care e secretul ca să dai gust din plin...