Dacă zilele toride vă pun beţe în roate şi nu ştiţi cum să vă mai răcoriţi, îngheţata făcută în casă este soluţia! Simplă, arome diferite, sănătoasă datorită ingredientelor şi absolut delicioasă, reprezintă armele perfecte contra caniculei!
Ingredientele pot fi schimbate, însă la bază vă oferim trei reţete de care va veţi îndrăgosti!
Inghetata de lubeniţă şi fulgi de cocos
Ingrediente
2 căni de lubeniţă tăiată şi curăţată de sâmburi
Un sfert de cană de fulgi de cocos
Mentă proaspătă (opţional, dar care va da un gust demenţial)
Mod de preparare
Pune lubeniţa în blender şi mixează până se formează o pastă lichidă. Adaugă fulgii de cocos şi mai lasă puţin la mixat (dacă ai optat şi pentru mentă, acum e momentul să o adaugi). Adaugă apoi sucul rezultat în formele de îngheţată şi lasă-le la congelator pentru aproximativ 4 ore. Popsicles-urile sunt gata de savurat!
inghetata de căpşuni şi iaurt
Ingrediente
1 cană de căpşuni curăţate
1 cană de iaurt (cu fructe- de preferat ceva dulce)
Mod de preparare
Dă căpşunile prin blender până se transformă în pastă. Adaugă pe rând în formele de îngheţată, când o lingură de iaurt, când o lingură de pastă de căpşuni. Lasă-le la congelator peste noapte şi a doua zi poţi să-ţi începi ziua într-un mod răcoros şi sănătos.
Popsicle de mango şi banana
Ingrediente
- O banană îngheţată în prealabil apoi adusă la temperatura camerei (pentru o textură mai cremoasă şi un gust mai intens)
- Un mango copt bine, tăiat bucăţele
Mod de preparare
Pune banana şi mango-ul în blender şi amestecă-le până se transformă totul într-o pastă cremoasă. Toarnă compoziţia în formele pentru îngheţată, lasă-le la congelator până se întăresc sau peste noapte şi bucură-te de un desert sănătos şi răcoros.