Ingrediente
- 1 kg scăriță afumată
- 500 g fasole prefiartă, albă
- 3 cepe
- 2 ardei
- 4 morcovi
- țelină verde
- sare
- 10 linguri făină
- 300 g sos de roșii
- boia de ardei, dulce
- 1 varză
- 30 ml oțet
- 200 ml ulei
Mod de preparare
Se pune scărița la fiert, porționată în bucăți, apoi se adaugă fasolea.
Se lasă câteva minute să fiarbă împreună, după care se adaugă o ceapă, morcovii și ardeii, toate tocate mărunt și se lasă la fiert până când totul este bine pătruns și mâncarea scăzută, potrivindu-i gustul cu sare și piper.
Două cepe se curăță și se toacă solzișori, apoi se călesc în ulei, se adaugă sosul de roșii, boia de ardei dulce și se îngroașă cu făină.
Se amestecă cu fasolea de pe foc și se mai lasă câteva minute să fiarbă împreună.
La final se presară frunze de țelină tocate mărunt.
Se prepară o salată de varză frecată cu sare și potrivită la gust cu ulei și oțet.
Fasolea cu scăriță se servește cu salată de varză.