Căutare Live

Fesenjoon with rice

Ingrediente

  • Pentru tocană:
  • 1 - 2 cepe galbene mari, tocate
  • 3 căni unt nesărat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri de melasă de rodie
  • 2 căni de nuci, jumătăți( 500 gr)
  • 4 bucăți piept de rață
  • 2 căni supă de pui
  • 2 linguri cu vârf de zahăr brun
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță șofran
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță piper negru, măcinat
  • sare
  • 5 linguri zahăr brun
  • semințele de la 2 rodii
  • câteva legături de arpagic
  • lavandă și flori pentru decor( panseluțe)
  • petale de trandafir în sirop de zahăr
  • germeni
  • Pentru orez:
  • 500 gr orez basmati
  • 2 linguri sare
  • apă
  • aluat de foietaj
  • 100 gr unt sau ghee
  • lavanda și flori pentru decor
  • 1 linguriță șofran
  • 20 gr fulgi de migdale
  • 20 gr fistic crud

Mod de preparare

Nucile se prăjesc într-o tigaie, sau se coc la cuptor pe hârtie de copt, după care se macină.

Bucățile din piept de rață se rumenesc pe toate părțile, într-o tigaie, după ce au fost frecate cu sare și piper.

Se rumenesc mai întâi pe partea cu piele, pentru 1-2 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai rumenesc 1 minut.

Se dau apoi la cuptor, la 200 ° C, timp de 8 minute, după care se lasă la odihnit.

Peste sosul lăsat în tigaie de pieptul de rață, se adaugă o lingură de unt și una de ulei și se călește ceapa tocată, până devine translucidă, amestecând-o din când în când pentru a nu se arde.

Se adaugă, apoi, nucile măcinate, melasa de rodie, zahăr, condimente, se acoperă tigaia și se lasă ingredientele la preparat, amestecând din când în când în ele.

Se fierb la foc foarte mic, timp de o oră, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a preveni lipirea nucilor de baza vasului.

După stingerea focului, se asezonează cu sare și zahăr, după gust.

Se taie în bucăți mai mici pieptul de rață și se adaugă în sos.

Se așază pe platou, se decorează cu semințe de rodii și flori comestibile și se așază alături, garnitura de orez.

Pentru garnitura de orez, se pune orezul în apă cu sare timp de o jumătate de oră pentru a se hidrata.

Se fierbe orezul în apă clocotită cu sare, se scurge, se trece prin apă rece, apoi se trage la tigaie în unt și puțină apă.

Aluatul se taie în pătrate mici se pune câte o lingură de orez în mijloc și se adună colțurile pătratelor peste orez, se așază în tavă, se ung cu unt și se dau la cuptor, la 200 de grade, timp de 10 minute, sau până se rumenesc și devin ușor crocante.

Gazpacho de pepene galben cu fasole franțuzească, saint jaques și dantela nero di sepia... Piept de rață în sos de ceapă...
Ultimele știri
x