Ingrediente
- Ficat de vita - ~1 kg bucati mari groase
- Ulei de masline 100 ml
- Unt 100 g
- Sare 1 lingura
- Piper 1 lingura
- Sos de soia 30 ml
- Sos de peste 30 ml
- Boia dulce 1 lingura
- Lamaie 1 buc
- Usturoi 2 catei
- oua de prepelita 10 buc
- mini morcovi cu codita 10 buc
- mini telina cu codita 10 buc
- zahar 1 lingura
- ridichii 3 buc
- zucchini verde nmediu 1 buc
- ceapa verde 6 fire
- patrunjel 1 legatura
- ceapa rosie 2 buc
- chivas verde cateva fire
- lastari de mazare minim 10 buc
Mod de preparare
1. Se prepara o marinada din ulei de masline, sosuri, boia, usturoi, sare, piper, lamaie.
2. Ficatul se curata si se pune la marinat in amestecul de ingrediente pentru 10 minute. Se prajeste in ulei pentru 5-7 minute. Se taie bucati dreptunghiulare si se lasa la scurs pe servetele pana la servire.
3. Morcovii si telina se curata de coaja si se caramelizeaza in tigaie. Dovlecelul se feliaza si se gratineaza cu
condimente in tigaia gratar.
4. Ouale de prepelita se coc doar jumatate intr-o tigaie de teflon fara ulei.
5. Se monteaza pe farfurie ruloul de dovlecel cu legumele gratinate si langa ficatul de vita pe o frigaruie cu oul de prepelita deasupra. Se decoreaza cu chivas, lastari de mazare si feliute de ridiche.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: