Ingrediente
- 700 gr ficăței de pui
- 3 cepe albe mari
- 200 ml vin alb
- 1 kg cartofi
- 50 gr sos de trufe
- 3 trufe negre
- 30 gr smântână pentru gătit
- unt
- ulei
- sare
- piper
- vegeta
- rozmarin
Mod de preparare
Se spală și se curăță ficățeii, lăsându-i apoi la scurs.
Se curăță cartofii se spală și se toacă în cubulețe, apoi se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Ceapa se toacă julien și se călește în unt cu ulei, într-un wok, de preferință.
Se călește pentru aproximativ 3 minute, după care se adaugă ficățetii.
Se ia un pahar jute plin cu apă în care se amestecă condimentele(sarea, piperul puțină vegeta) și se adaugă peste ficăței, lăsându-i la fiert 10-15 min, până mai scade sosul.
La final, adăugăm vinul alb.
După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă, se adaugă untul și sosul de trufe, iar jumătate dintr-o trufă rasă, se adaugă peste cartofi.
Se amestecă cu telul până se obține un piure fin.
Se servesc ficățeii cu pireul si cu jumătate de trufă ca și decor.
Cartofi fără suflet, cu sos de pătrunjel verde... Piersici glazurate cu sos și mentă...