Antena Căutare

Gazpacho de pepene galben cu fasole franțuzească, saint jaques și dantela nero di sepia

Ingrediente

  • 2 pepeni galbeni
  • 3 castraveți
  • 5 roșii
  • tabasco
  • 50 g ulei de măsline
  • 1 legatură de busuioc
  • 1 ceapă
  • 500 ml de apă plată
  • 500 g french beans
  • 4 nectarine
  • 1 pachet de unt
  • 100 g de făină
  • 100 ml ulei
  • 12 scoici saint jacques
  • sare
  • piper
  • nero di sepia
  • cress de busuioc
  • cress de amaranth roșu
  • gheață

Mod de preparare

Curăţăm şi înlăturăm seminţele de la pepeni, roşii şi castraveţi, care au fost spălate în prealabil, apoi le tăiem în cubuleţe pe care le adăugăm în thermomix împreună cu ceapa, sare, piper, tabasco şi busuiocul.

Adăugăm și apă până ajungem la consistența dorită, după care, dăm compoziți rezultată la frigider, până în momentul servirii.

Între timp, blanșăm păstăile, le lăsăm la răcit și le tăiem în bucăţi de 1 cm.

Nectarinele le tăiem în jumătăți, le scoatem sâmburii, apoi le tăiem în cubuleţe aproximativ de aceeaşi mărime cu păstăile.

Într-o tigaie încinsă, rumenim nectarinele până se caramelizează, apoi adăugăm păstăile, reducem focul, adăugăm puțin unt şi le amestecăm.

Scoicile le aşezăm în tigaie în sensul acelor de ceasornic să ştim în ce ordine le întoarcem, le gătim cam un minut pe fiecare parte după care le asezonăm cu unt.

Pregătim tuilleurile din nero di sepia adăugând făină uleiul şi apă împreună cu nero di sepia pe care le gătim într o tigaie non stick la temperatură joasă.

Aşezăm un inel metalic în mijocul farfuriei, în interiorul căruia aşezăm amestecul de nectarină şi păstăi, apoi turnăm gazpacho scos din frigider.

Peste garnitură, adăugăm scoicile şi între ele tuilleul dantelă, apoi decorăm cu cress de baby busuioc şi red amaranth, pentru un plus de gust şi culoare.

Monkfish cu risotto asparagus si baby spanac... Fesenjoon with rice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x