Ingrediente
- 3 ouă medii
- 125 g zahăr
- un praf sare
- 250 g iaurt
- 1 plic praf de copt
- 450-500 g făină
- esențe după gust
- coajă rasă de lămâie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Vă este poftă de gogoși pufoase și delicioase și nu aveți răbdare să așteptați dospirea aluatului?
Mixati ouăle cu un praf de sare, adăugați zahărul și mixați în continuare până devin spumoase.
Adăugați iaurtul, esențele și coaja rasă de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizați și lăsați compoziția să se odihnească doar până când puneți uleiul la încins.
Veți obține o compoziție mult mai fermă decât cea de clătite.
Cu lingura umezită în apă rece, luațti din compoziție și plonjați în uleiul încins.
Umeziți de fiecare dată lingura, pentru a nu se lipi compoziția de ea.
Prăjiți gogoșile la foc intens, dar nu maxim, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Nu le prăjiți la foc mic, pentru că se vor îmbiba cu ulei!!
Nu le prăjiți nici la foc prea mare, pentru că se vor rumeni rapid și vor rămâne nepreparate în interior!!
Se pudrează cu zahăr după ce se temperează ușor.
Să vă fie de ajutor!
Un sandwich gustos pentru un mic dejun copios... Conuri de pizza delicioase, secretul unei mese savuroase! Se fac imediat, dar au un gust demențial!...