Simple și ușor de preparat, cu iz de copilărie, n-au cum să nu te îmbie aceste Gogoși cu sos de zmeură!
Ingrediente pentru rețeta Gogoși cu sos de zmeură
- 600 gr iaurt cu 10% grăsime
- 300 gr făină
- 4 ouă
- 30 ml esență de vanilie
- 10 g praf de copt
- zahar pudră cu aromă de vanilie
- sare
- ulei
- 500 gr zmeură (fructe de pădure)
- 150 g zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Gogoși cu sos de zmeură
Se amestecă ouăle cu un praf de sare până la omogenizare.
Se adaugă iaurtul, esența și făina cernută împreună cu prafiul de copt. Se lasă aluatul pentru gogoși la odihnit 10-15 minute.
Se încinge uleiul într-o tigaie înaltă, se umezește o lingură în apă rece, se ia din aluat și se scufundă în uleiul încins.
Se pun în ulei câte gogoși încap și se lasă să se rumenească, întorcându-le pe toate părțile.
Se scot pe prosoape de hârtie absorbante, se lasă să se tempereze și se pudrază cu zahăr pudră.
Din zmeură și zahăr, se prepară, pe foc, un sos cu care se servesc gogoșile.
Poftă bună!
Cordon bleu cu dovlecel și prosciutto crudo... Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată...