A venit toamna, iar gospodinele se întrec în rețete și bunătăți pentru iarnă. Pentru astăzi, vă recomandăm o reţetă delicioasă, de post, de zacuscă cu ciuperci. Se serveşte rece, cu murături. Poate fi servită și ca garnitură pentru friptură. E foarte simplu de preparat, iar musafirii vor fi de-a dreptul impresionați de măiestria ta culinară.
Rețetă zacuscă cu ciuperci.
Ingrediente:
15 vinete mari
30 bucăţi de gogoşari
1 kg ceapă
1 litru ulei
1 kg ciuperci proaspete
3 kg roşii
piper, sare - dupa gust
Mod de preparare:
Reţeta de zacuscă cu ciuperci este realizată din vinete şi ardei copt.
Se coc vinetele, ardeiul se curată, se taie că pentru salată. Ceapă şi cipercile se spală, se trec prin maşină de tocat. Se elimina seminţele din roşii cu aparatul de stors. Sucul obţinut se pune la fiert până se îngroaşă că o smântână.
Într-un vas mare se căleşte în tot uleiul ceapă şi, când această a devenit aurie, se adaugă ciuperciile, vinetele şi gogosarii, apoi se adaugă sucul de roşii legat. Se lasă să fiarbă la foc mic până ce uleiul se ridică deasupra.
La sfârşit se adaugă sare şi piper după gust.
Se pune zacusca în borcane fierbinţi, se capsează şi se sterilizează în Bain Marie timp de 30 minute. Se păstrează în cămară, la rece.