- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu o dată când eram de-o șchiaopă uitam numărul de nuci umplute pe care-l mâncam! Gustam din savoarea copilăriei și eram mai fericiți ca niciodată! ! Nucile umplute învie amintirile demult pierdute în timp! Iar aceasta este cea mai simplă rețetă!
Pentru cojile de nuci aveți nevoie de următoarele ingrediente:
2 pachete unt,
1 ou
200 g zahar pudră
150 g nuci măcinate
2 pliculețe zahăr vanilat
500 g faiăa
3 linguri cacao
coajă rasă de portocală
1 praf de sare
Pentru cremă:
1 plic budincă de cacao
2 linguri faină
1/2 pachet margarină
3 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
resturile de blat de la cojile de nuci
250 g ciocolata de menaj
Mod de preparare
Trebuie să preparaţi prima dată compoziţia pentru cojile de nuci, iar apoi crema pe care o folosiţi pentru a le umple. Frecaţi spumă untul cu zahărul pudra şi zahărul vanilat, adăugaţi şi nuca măcinată, oul, coajă de portocală, esenţă de rom şi sarea şi omogenizati totul foarte bine.
Amestecaţi făină și cacao, iar apoi adăugaţi-le la amestecul anterior. Din toate acestea framantati un aluat potrivit de tare din care luaţi cu mâna bucăţele şi le faceţi biluţe de mărimea unei boabe de cireaşa, biluţe pe care mai apoi le puneţi în formele speciale de nuci.
Prima rundă de coji va poate da de lucru, de aceea ungeti formă cu ulei şi o lăsaţi să se încingă bine înainte de a aşeza aluatul în ea pentru a obţine nişte coji bune. Înainte de fiecare rundă de coji, ungeți forma cu ulei.
După ce aţi terminat de preparat cojile, trebuie să vă ocupați de cremă. Pregătiţi budinca conform instrucţiunilor de pe plic, iar dacă dumneavoastră consideraţi că nu este suficient de groasă, mai puteţi adaugă puţină făină amestecată cu zahăr vanilat şi dizolvată în lapte, în timp ce fiebeti budincă. După ce luaţi budincă de pe foc, cât timp este încă caldă, adăugaţi margarină şi amestecaţi bine până se topeşte toată. Adăugaţi apoi şi ciocolată de menaj şi la fel amestecaţi până se topeşte şi daţi crema la rece.
La sfârşit, adăugaţi în crema resturile de blat de la coji şi puteţi să va apucaţi să umpleţi nucile.
Poftă bună!
Sursa: retete-on-line.ro
Reţetă foarte simplă: Prăjitura "Loca" e gata în câteva minute, cu puţine ingrediente, fără bătaie de cap... Vreți să vă impresionați familia și musafirii cu ceva inedit, gustos și aspectuos? Încercați această budincă aperitiv și...