Există numeroase produse în comerț sub denumirea de „humus”. Totuși, rețeta originală e total diferită! Încearcă și tu!
Ai nevoie de:
- Pastă de năut (găsești conserve în supermarket)
- Tahini (pastă de susan)
- Zeamă de lămâie
Cum se face?
Pisează bine de tot 3-4 căței mari de usturoi. Conținutul conservei de humus amestecă-l cu usturoiul pisat și cu 3 linguri pline de tahini, până se omogenizează totul. Adaugă zeamă de lămâie și sare după gust.
Fă un șanț cu lingura în pasta obținută și toarnă ulei (de preferat de măsline).
Sfat: servește cu pâine (normală sau lipii), cu cartofi prăjiți sau alături de piept de pui (sau orice altă friptură)
Deliciile sultanului, chiar la tine acasă! Falafel savuros, în doar câțiva pași! Mănânci și plângi de bun ce e!... Ce ziceți de un preparat dulce făcut în câteva minute? Doar TREI INGREDIENTE și obții cel mai rapid și delicios desert, ...