a1.ro își propune pentru astăzi un desert special, Prăjitura Mocca, de care te vei îndrăgosti și tu! Simplu de făcut, ieftină și delicioasă, merită să o încerci!
Ingrediente:
- 150 g făină,
-165 g zahăr pudra,
-150 g unt topit,
-3 ouă întregi,
-3 linguriţe cafea instant,
-1 linguriţă praf de copt,
-1 lingură cacao,
-1 lingură apă
Sirop,
-165 g zahăr,
-180 ml apă,
-3 linguriţe cafea instant,
Pentru ornat:, -frişcă bătută, opţional .
Mod de Preparare: Sirop:
Combinaţi la foc mic, într-un vas pe care îl rotiţi, ingredientele, până ce zahărul s-a topit, fără să lăsaţi să fiarbă. Abia apoi, lăsaţi siropul să fiarbă puţin, 3-5 min şi îndepărtaţi-l de pe foc.
Prăjitură:
- Încingeţi cuptorul la foc moderat. Pregătiţi o tavă, cu o formă adâncă, cu diametrul de 20 cm.
- Dizolvaţi cafeaua în apă. Bateţi cu mixerul ouăle până devin o crema consistentă. Adăugaţi gradat zahărul şi mixati de fiecare dată până ce acesta se dizolvă.
- Separat, cerneţi cacao şi făină împreună cu praful de copt, combinându-le. Adăugaţi amestecul la crema de ouă, inclusiv untul topit şi răcit şi cafeaua dizolvată. Omogenizati.
- Turnaţi în tavă tapetata cu hârtie de copt, unsă cu puţin unt, inclusiv pereţii laterali. Daţi la cuptorul încins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau până ce este coaptă şi trece testul cu scobitoarea. Scoateţi tavă, lăsaţi să se răcorească 5 min.
- Păstraţi 1/4 din siropul pregătit, iar restul, aşa cald, îl turnaţi peste prăjitură răcorită în cele 5 min. Lăsaţi în tavă să se răcească complet şi să absoarbă tot siropul. Răsturnaţi-o pe un grătar, îndepărtaţi hârtia de copt, apoi puneţi prăjitură pe un platou.
- Serviţi-o feliată, stropită cu siropul păstrat.
- Poftă bună!
- Sursă foto: Dulciuri fel de fel