- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
O nebunie de preparat, acest iepure în sos de roșii cu ciuperci și mămăliguță cremoasă, o masă chiar copioasă!
Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 500 g ciuperci
- 1 legătură ceapă verde
- 1 morcov
- 250 g roșii
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- 250 ml vin
- ulei
- Pentru mămăliguță:
- 1 l apă
- 300 g mălai
- sare
- 50 g unt
Mod de preparare iepure în sos de roșii cu ciuperci și mămăliguță cremoasă
Carnea de iepure se porționează în bucăți mici și se rumenește în ulei încins, apoi se stinge cu vin și se lasă să fiarbă, asezonat cu sare și piper.
Ceapa și morcovul se toacă rondele și se călesc în ulei.
Se adaugă și 2 căței de usturoi zdrobiți, apoi ciupercile tăiate mai mărunt și se lasă să se prepare până toate se pătrund,
Se adaugă roșiile curățate și tocate și din nou se lasă sosul să se prepare, asezonându-l cu puțin piper, sare, busuioc și cimbru.
Când sosul este bine preparat și carnea bine pătrunsă, se amestecă în același vas, dar nu înainte de a trece sosul prin blender.
Se mai lasă să se prepare împreună câteva minute, pentru a se întrepătreunde aromele.
Pentru prepararea mămăliguței, se fierbe apa, se adaugă sarea și mălaiul în ploaie. Se amestecă intens până se îngroașă, iar la final se adaugă un cub de unt.
Se pune într-un bol mai întâi puțin sos, apoi mămăliguța și se presară ceva verdeață deasupra.
În altă farfurie se va servi carnea de iepure îmbrăcată în sos.
Cremă de zahăr ars cu aromă de portocale și migdale. Un desert îndrăgit de toți, încă din copilărie.... Bulz reinterpretat cu ciuperci și bacon afumat. Nebunie-n farfurie cu gust de copilărie!...