Ingrediente
- Ingrediente pentru primul strat:
- 150 g. faina
- 100 g. zahar brun
- 70 g. cacao
- 125 g. unt
- Ingrediente pentru caramel:
- 400 g de lapte lapte condensat
- 2 linguri de miere
- 60 g. unt
- o jumatate de cana de zahar
- jumatate de cana de lapte condensat
- o cana si jumatate de crema de branza
- o sticluta esenta de vanilie
- Ingrediente pentru glazura:
- 150 g. ciocolata
- 75 g. unt
- Ingrediente pentru crema alba:
- 4 linguri de unt
Mod de preparare
Dacă ai poftă de un desert destul de rapid şi cu un gust minunat, poţi încerca să pregăteşti prăjitura "Fabulosa". Iată toţi paşii reţetei!
Mod de preparare:
Primul strat: Se amesteca toate ingredientele, iar compozitia se pune intr-o tava si se pune la cuptor pentru 15 min.
Caramelul: Intr-un vas se amesteca toate ingredientele si se tin la foc mic pana se topesc, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Se toarna peste blatul de cacao si se baga la frigider pentru cateva minute, ca sa se intareasca.
Stratul de crema: Intr-un bol separat se amesteca untul, zaharul si laptele condensat. Compozitia obtinuta se tine pe foc 5 minute, apoi se adauga crema de branza si esenta de vanilie. Se toarna compozitia peste celelalte.
Glazura de ciocolata: Se topeste ciocolata si se pune si untul, amestecand foarte bine. Se varsa compozitia deasupra, se niveleaza si se pune la frigider.
Pofta buna!
Prăjitura "Felicia", o reţetă foarte simplă, cu puţine ingrediente! E gata în doar câteva minute, fără bătăi d... Prăjitura "Samoa", gata în 15 minute, fără coacere! Încearcă o reţetă foarte uşoară, pe care poate să o facă o...