Antena Căutare

Încearcă un desert delicios, foarte ușor de preparat! Șarlotă cu fructe și migdale

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne delectăm papilele gustative cu un desert delicios și foarte aspectuos și anume: "Şarlotă Veselă".

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne delectăm papilele gustative cu un desert delicios și foarte aspectuos și anume: "Şarlotă Veselă", un preparat cu căpșuni, jeleu de zmeură și migdale, numai bun pentru a-ți impresiona familia sau prietenii.

Mai jos, găsești lista cu ingrediente, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi în realizarea desertului. Acestea fiind spuse, să aveți poftă!

INGREDIENTE:

Blat crocant de biscuiti( pentru o forma rotunda de 28 cm):

Articolul continuă după reclamă
  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 1-2 linguri zahar brun
  • un praf scortisoara
  • Blat de pandispan cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri unt topit
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar
  • 250 g capsuni
  • 15 g gelatina

Jeleu de zmeura:

  • 250 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina

Decor:

  • 50 g ciocolata rasa
  • 30 g fulgi de migdale
  • frunze de menta
  • capsuni

Mod de preparare:
Pentru blatul de biscuiti, se zdrobesc biscuitii si se pun intr-un vas, se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi se toarna peste ei untul topit si se omogenizeaza.
Se aseaza stratul de biscuiti la baza formei de copt unsa cu ulei si tapetata cu zahar si se preseaza bine.
Pentru blatul de pandispan, mai intai se separa albusurile de galbenusuri.
Se presara putina sare peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea ferma.
Se adauga galbenusurile, apoi, in ploaie, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.
Se intinde compozitia obtinuta peste blatul de biscuiti si se da forma la cuptor, pentru 15 minute la 190 de grade, dar in ultimele minute se va face si testul cu scobitoarea.
Pentru crema, se bate frisca bine pana devine ferma, apoi se amesteca cu iaurtul, zaharul si gelatina hidratata in putina apa si topita la bain marie.
Peste blatul de pandispan racit, se adauga jumatati de capsuni, apoi se intinde crema in care de asemeni se adauga capsuni.
Se da prajitura la rece cel putin o ora pana cand se va intari crema.
Pentru jeleul de zmeura, se fierbe zmeura impreuna cu zaharul, pana cand rezulta un sos destul ge gros.
Sosul obtinut se trece prin sita si se amesteca apoi cu gelatina hidratata si diluata.
Se toarna usor caldut peste crema deja intarita.
Se da din nou prajitura la frigider pana cand se intareste glazura, apoi se decoreaza cu capsuni, ciocolata rasa, fulgi de migdale si frunze de menta.
In crema se poate adauga o lingura de jeleu, pentru a-i da o culoare mai placuta.
Este o prajitura delicioasa, cu blat crocant de biscuiti, blat de cacao si crema fructata, frumos colorata, de unde si denumirea de sarlota vesela.

Găsești video cu pașii rețetei pe retetaluivladut.ro!

Poftiți la șaorma! Cea mai simplă rețetă, direct la tine în bucătărie! Iese dumnezeiește de gustoasă!... Prepară un desert rapid, FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! Totul în mai puțin de cinci minute...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x