Înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă, preparată în casă

Înghețata, dulcele preferat al verii, este mult mai sănătoasă preparată în casă și satisfacția mult mai mare când știi ce conține. Și pentru că suntem în plin sezon al zmeurei coapte și plăcut aromate, să preparăm o înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă.

Înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă

Înghețata, dulcele preferat al verii, este mult mai sănătoasă preparată în casă și satisfacția mult mai mare când știi ce conține.
Și pentru că suntem în plin sezon al zmeurei coapte și plăcut aromate, să preparăm o înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă.

Rețeta Înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă - Ingrediente


  • 500 gr zmeură
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 100-150 gr zahăr pudră
  • 200 gr lapte condensat
  • zeama de la 1/2 lămâie

Rețeta Înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă - Mod de preparare

Mai întâi se curăță zmeura și se clătește în apă rece. Se lasă la scurs, apoi se pasează prin blender și se trece prin sită.

Piureul de zmeură rezultat se amestecă cu zeamă de lămâie și laptele condensat.

Smântâna pentru frișcă se mixează cu zahărul pudră. În funcție de gust, se adaugă 100, sau 150 gr de zahăr. Se va ține cont că și laptele condensat este îndulcit.

Se amestecă cele două compoziții și se pune amestecul rezultat în caserole cu capac. Se dau caserolele la frigider pentru 4-5 ore și se mai amestecă compoziția din ele de 3 ori, la intervale de 30 de minute, pentru a se menține cremoasă și a nu se forma ace de gheață.

Dacă aveți aparat de înghețată, ați scăpat de grija acelor de gheață.

Citiți și articolul Trei rețete de înghețată simple și delicioase!

Vedeți AICI cum se prepară deliciosul lichior de zmeură!

Ultimele știri