Căutare Live

Jamie Oliver te învață cum să prepari cele mai gustoase și aromate clătite cu brânză și spanac

Îndrăgitul chef Jamie Oliver, ne propune să ne răsfățăm familia cu cele mai gustoase și aromate clătite cu brânză și spanac, folosind ingrediente care aduc primăvara în bucătărie.

Îndrăgitul chef Jamie Oliver, ne propune să ne răsfățăm familia cu cele mai gustoase și aromate clătite cu brânză și spanac, folosind ingrediente care aduc primăvara în bucătărie.

Ingrediente

  • 225 g făină
  • 3 ouă mari
  • 300 ml lapte semidegresat
  • 2 lingurițe de unt nesărat
  • 3 cepe de primăvară
  • 6 flori de coriandru proaspăt
  • 6 flori de mentă proaspata
  • 2 ardei proaspeți, verzi
  • 1 linguriță de semințe de chimen pisate
  • 1/4 linguriță turmeric
  • opțional: iaurt simplu, coriandru tăiat și ardei iute roșu, în timpul servirii
  • 400 g baby spanac proaspăt sau congelat
  • ulei vegetal
  • 400 g paneer( specialitate de brânză proaspătă)
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 ceapă
  • 1 bucată de ghimbir de 5 cm
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță praf curry
  • 4 linguri de cremă dublă, sau smântână de gătit
  • 1 lămâie

Mod de preparare clătite cu brânză și spanac

Opăriți spanacul într-o cratiță cu apă clocotită timp de 3 până la 4 minute sau până când se înmoaie. Scurgeți-l într-o sită, rulându-l și stoarceți orice exces de apă, apoi pasați-l într-un robot de bucătărie. Puneți-l deoparte.
Tăiați brânza în cuburi de 1,5 cm. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie largă antiaderentă, apoi prăjiți cuburile de brânză pentru 2 - 3 minute, sau până devin aurii. Îndepărtați-le cu o lingură și lăsați-le deoparte.
Se taie ceapa în rondele subțiri, apoi se curăță și se spală bine usturoiul și ghimbirul.
Încălziți încă 2 linguri de ulei în aceeași tigaie. Adăugați semințele de muștar negru și semințele de chimen și amestecați-le prăjindu-le timp de aproximativ 30 de secunde, până când devin parfumate, apoi adăugați ceapa și prăjiți-o la foc mic, timp de aproximativ 5 până la 6 minute sau până când se înmoaie.
Adăugați ghimbirul ras, usturoiul și praful de curry la tigaie și continuați să le gătiți încă un minut. Apoi, adăugați spanacul și mai lăsați-le la foc mediu, timp de încă 3 până la 4 minute.
Adăugați crema sau smântâna și amestecați compoziția timp de 2 - 3 minute.
Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie, apoi gustați și asezonați gustul, adăugând mai mult suc de lamaie, dacă doriți. Mențineți preparatul la cald..
Pentru a prepara clătite, puneți făina într-un bol mare și amestecați-o cu sare de mare. Faceți loc în centru și adăugați ouăle și jumătate din lapte.
Se topește untul într-o tigaie medie de aproximativ 20 cm. Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă în aluat împreună cu laptele rămas. Se omogenizează compoziția.
Se taie și se toarnă fin ceapa de primăvară și ardeiul iute, apoi tăiați fin frunzele de ierburi. Se amestecă totul în aluat, împreună cu semințele de chimen și turmeric până se omogenizează bine. Lăsați aluatul de clătite să se odihnească timp de cel puțin 15 minute.
Ungeși ușor tigaia cu ulei și puneți-o pe foc mediu. Odată ce tigaia este fierbinte, adăugați o lingură de aluat, înclinând tigaia astfel încât să acopere uniform și subțire baza. prăjiți clătita timp de 1 pana la 2 minute, pana devine rumenă, apoi întoarceți-o cu o spatulă și rumeniți-o și pe cealaltă parte pentru încă un minut.
Procedați la fel și cu restul clătitelor. Ar trebui să aveți 8 clătite în total.
Când sunteți gata să serviți, puneți câte 1-2 linguri mari din amestecul de spanac și brânză în mijlocul fiecărei clatite și împăturiți-le în triunghiuri sau în rulouri.
Opțional, se ia puțin iaurt și se stropește cu el niște coriandru tăiat și chilliul roșu tăiat (dacă se folosește).
Poftă bună!

Gnocchi alla Trapanese cu pesto și migdale. O rețetă gustoasă și sățioasă, plină de proteine ​​și grăsimi nesaturate!... De ce e bine să torni puțină bere în compoziția de clătite. După ce o să afli, doar așa le vei prepara de acum încolo...
Ultimele știri