Ingrediente
7 oua intregi
500 grame dovleac copt in cuptor si decojit
150 grame zahar
250 grame faina
100 grame unt
praf de copt
Pentru decor:
ciocolata menaj 100 grame
200 grame gem de macese
Bezele
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga dovleacul trecut prin sita, untul si faina cu praful de copt. Se coace in cuptor la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu acul pentru ca fiecare dovleac are continut mai mare sau mai mic de umiditate. Dupa ce s-a racit, se taie cu inel si se lipesc cate 2 bucati cu gem de macese. Ciocolata se topeste in baie de aburi. Pe farfurie se deseneaza o panza de pajanjen, se pun bezelele si cateva picaturi de gem de macese. Este un desert simplu, dar gustos, cu ingrediente naturale de toamna, un desert sanatos, pe care copii in special il vor adora.
Poftă bună!
Delicii la cană! Cel mai simplu și rapid desert pe care îl poți prepara la cuptorul cu microunde în DOAR 5 minute!... Paste Singapore, o minunăţie! Uite reţeta propusă de chef Cătălin Scărlătescu...