Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif

 

Nu ezitați să încercați rețeta „Kunafe  Nabulsia”, sau „Tăiței de cataif”, un desert turcesc de cave vă veți îndrăgosti instant.


Ingrediente pentru rețeta Kunafe  Nabulsia, sau Tăiței de cataif

  • 500 g zahăr
  • 200 g unt
  • 1 lămâie
  • sare de lămâie
  • 4-5 picături colorant alimentar roșu
  • 250 g brânză ricotta
  • 1 l lapte integral
  • 500 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză akkawi
  • 350 g mozzarella
  • șofran
  • unt ghee
  • 100 g fistic măcinat
  • 500 g tăiței de kataif proaspeți 
  • 12 linguri apă de trandafiri
  • 12 linguri apă din flori de portocal

Mod de preparare pentru rețeta rețeta Kunafe  Nabulsia, sau Tăiței de cataif

Se pun la desărat: brânză akkawi și mozzarella feliată pentru minim 4 ore, schimbându-se apa de câteva ori.

Se prepară siropul. Într-o cratiță, pe foc, se pune apa cu zahărul să se dizolve și se aduc în punctul de fierbere. Se adaugă zeamă de lămâie, sarea de lămâie și se mai fierbe pentru 12 minute fără să se amestece. La final se adaugă 4 linguri din apă de trandafiri și 4 linguri apă de flori de portocal și se mai fierbe maxim 1 min, apoi se lasă la răcit.

Untul de topește pe foc într-o crăticioară împreună cu ghee-ul.

Se pregătește tava pentru copt: se unge cu unt topit (4-5 linguri) + 5 picături colorant alimentar roșu + un praf de șofran. Se unge tava cu o pensulă pe toată suprafața și pe margini.

Se preîncălzește cuprtorul la 200 de  grade.

Se pun tăiței de kataif mărunțiți într-un castron, se adaugă untul cu ghee topit și se amestecă foarte bine.

Se pune un strat de kataif în tavă, inclusiv pe margini și se presează bine cu palmele.

Se prepară umplutura: brânza akkawi și mozzarella se dau pe răzătoare, se adaugă ricotta, 5 linguri de zahăr, apă de trandafiri și apă de flori de portocal și se omogenizează.

Se așează umplutura în tavă, peste tăiței, se presează bine cu palmele.

Se adaugă restul de tăiței și se acoperă umplutura.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximtiv 45 de minute.

Se prepară crema de caimac (Ashta creăm). Se fierbe laptele integral amestecat cu smântâna lichidă, iar când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă zeamă de la o lămâie.

Când începe să se coaguleze, se adaugă 3 linguri de apă de trandafiri și 3 linguri de apă de flori de portocal. Se adună cu spumieră brânză care se formează și se pune în sită la scurs. Se da la rece.

Când prăjitura este gata (devine galben-aurie) se scoate din cuptor, se răstoarnă pe o tavă.

Se toarnă siropul răcit, cât prăjitura încă este fierbinte.

Se decorează cu crema Ashta și fistic mărunțit.

Se servește fierbinte, pentru ca brânză din interior să fie moale și elastică.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE