Ștefan Pascal, un bucătar din Galați, a preparat în platoul emisiunii ”Chefi la cuțite” o rețetă de-a dreptul deosebită care i-a adus cuțitul mult dorit pentru a trece în etapa următoare.
Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta Langustină cu spumă de anghinare și ravioli de rață cu praz:
- 50 gr făină de hrișcă
- 500 gr făină de grâu 000
- microplante: mazăre, ridiche, floarea soarelui
- 10 ouă
- 1 caserolă chives
- 5 legături de pătrunjel
- 1 crenguță de cimbru uscat
- 300 gr praz
- 150 gr rață, pulpă sau piept
- 5 langustine de 20-24 cm
- 300 gr anghinareconservată în apă și sare, fără oțet
- 400 ml smântână de gătit cu 35% grăsime
- 1 l lapte, 3,5% grăsime
- sare și piper
- 100 ml ulei de măsline
- 200 gr unt cu 75 % - 82 %
- 500 ml supă de pui
- 1 căpățână de usturoi
- 1 sticluța de colorant alimentar verde
Mod de preparare pentru rețeta Langustină cu spumă de anghinare și ravioli de rață cu praz
Preparare chips de hrișcă
Se amestecă 10 gr de făină de hrișcă bio 100% cu 10 gr făină de grâu, 40 gr unt topit, 120 ml de apă, sare, piper. Se prepară un chips într-o tigaie de clătită. Peste chips se pun microplantele și semințele de hrișcă trase la tigaie.
Citește și: 5 efecte ale consumului de anghinare care te vor surprinde, potrivit nutriționiștilor
Preparare ravioli de rață și praz
Se prepară un aluat identic cu cel pentru paste cu ouă, în care se adaugă o linguriță de piure de pătrunjel pentru gust și culoare, dar și câteva picături de clorant alimentar verde.
Se întinde aluatul într-o foaie subțire de aproximativ 1 mm și se taie cercuri de 5 cm diametrul. Se formează ravioli care se umplu cu un mix din carne de rață afumată, praz, smântână și stock de pui, toate reduse în tigaie până la consistența unei umpluturi.
Se fierb raviloii pentru 2 minute, se scot pe farfurii și se presară chives peste ei.
Citește și: Rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering
Preparare langustina.
Se formează un cerc din langustina fixată cu scobitori și se prăjește pe fiecare parte câte 2 minute.
Preparare emulsie din gălbenuș de ou
Se separă gălbenușurile și se gătesc la bain marie cu sare și piper.
Preparare Spumă de anghinare
Se trage la tigaie anghinarea, în unt, pentru 5 minute, apoi se adaugă smântână lichidă de gătit după care se reduce consistent. Se adaugă supă de pui și se reduce din nou. Se blendează formând un piure mai lichid și se infuzează într-un litru de lapte, încălzit în prealabil la maxim 60 de grade. Se adaugă 20 gr de unt și, folosind blenderul vertical, se formează spumă.
Foarte interesante toate preparatele ce compun rețeta de langustină cu spumă de anghinare și ravioli de rață cu praz, o rețetă demnă de un concurs culinar!
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă... Supă cremă de roșii preparată în trei moduri...