Când ai poftă de un desert rapid care-ți amintește de copilărie, atunci lapte de pasăre să fie!
Ingrediente
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 750 ml lapte
- un praf sare
- Pentru tuille roșu:
- 20 g unt
- 10 g zahăr pudră
- 15 ml suc de sfeclă roșie
- 10 g făină
- 10 g zahăr tos
Mod de preparare lapte de pasăre
Laptele se pune la fiert.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și 75 g zahăr, până rezultă o bezea tare.
Când laptele atinge punctul de fierbere se ia cu lingura din bezeaua de albuș și se scufundă în el.
Se lasă să fiarbă pentru câteva minute, întorcând ușor găluștele de bezea, apoi acestea se scot în alt vas.
Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr și un praf de sare, se diluează cu puțin lapte și se toarnă peste laptele rămas pe foc, amestecând continuu.
Se adaugă și coaja de lămâie rasă și zahărul vanilat și se lasă pe foc până se îngroașă ca un sos.
Sosul se porționează în boluri, iar deasupra lui se vor așeza găluștele de bezea.
Pentru tuille roșu se amestecă bine toate ingredientele până rezultă un aluat care se toarnă în tigaia încinsă și se lasă până devine ca o crustă.
Se folosește ca decor pentru laptele de pasăre.