Antena Căutare

Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure

Un deliciu garantat acest gen de desert ”Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure”!

Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure
Lava cake cu caramel sărat

Un deliciu garantat acest gen de desert ”Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure”!


Ingrediente pentru Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure

  • Pentru lava cake:
  • 60 g făină
  • 340 g ciocolată de menaj
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 ouă + 4 gălbenușuri
  • frunze mentă proaspata pentru ornat
  • Pentru caramel sărat:
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri apă
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru dulceață:
  • 250 g fructe de pădure
  • 300 g zahăr
  • 60 ml apă
  • 1 lămâie
  • 100 g unt + 100 g faină, pentru tapetat

Mod de preparare Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure

Preparăm mai întâi dulceața din fructe de pădure.

Punem pe foc zahărul cu apa și le fierbem până se formează un sirop, apoi adăugăm fructele de pădure.

Amestecăm încet pentru a nu le zdrobi și le lăsăm să fiarbă până obținem consistența dorită.

În alt vas, punem zahărul cu apa, pentru caramelul sărat și le lăsăm la fiert fără să amestecăm, până când apa se evaporă și zahărul începe să prindă o culoare aurie.

Adăugăm untul și amestecăm până acesta se topește.

Încălzim frișca într-un alt vas, până începe să facă bule pe margine, nu trebuie să atingă punctul de fierbere.

Stigem focul la caramel, turnăm frișca peste el și amestecăm continuu până se omogenizează compoziția și o mai fierbem 2-3 minute să fim siguri că nu au rămas cristale de zahăr.

Topim ciocolata la bain marie.

Pregătim baza de ouă, pentru lava cake din 4 gălbenușuri și 4 ouă intregi.

Cu un tel batem bine ouălele, adăugăm zahărul pudră și omogenizăm compoziția.

Adăugăm și ciocolata topită și din nou omogenizăm, apoi adăugăm și cele 60 g de făină.

Tapetam vasele ramekin cu unt și făină, după care le umplem cu compoziția pentru lava cake.

Le dăm la cuptorul încins în prelabil la 180 de grade și le lăsăm 15 minute.

Servim lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure.

Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb... Supă cremă de praz servită cu crutoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x