Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi

Legumele sunt foarte sănătoase, se gătesc super rapid și merg aproape cu orice. Rețeta de astăzi este extrem gustoasă și se poate servi cu iaurt sau brânză.

Legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi

Găsim în general la supermarket pungi cu mix mexican, așa că nu va fi greu să găsești legume proaspete congelate. Pentru un strop de savoare, ceapa și untul vor fi nelipsite. Fii gata de o rețetă super gustoasă și în același timp super rapidă. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente

  • 400 - 500 g mix de legume mexicane congelate;
  • 1 ceapă roșie;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 50 g unt;
  • Sare după gust;
  • opțional: fulgi de chili uscați sau piper;

Cum se fac legumele mexicane cu unt și usturoi

  1. Pentru început, călim ceapa până când aceasta devine aurie și transparentă. Pentru că nu folosim foarte mult ulei, noi am ales o tigaie de calitate care să ne ușureze pregătirea oricărui preparat. Tigăile din gama Regis au super preț și chiar îți fac viața mai ușoară în bucătăie. Economisești timp și bani! Pur și simplu uiți de alimentele arse, lipite sau de fumul înecăcios din bucătărie.
  2. Pentru că mixul de legume îl achiziționăm din supermarket, trebuie doar să tăiem punga și să le răsturnăm într-un bol încăpător. Le putem spăla apoi cu puțină apă rece.
  3. Punem legumele în tigaie peste ceapa călită și le lăsăm la înăbușit pentru 5 minute. Acoperim tigaia regis cu un capac termorezistent până când scade zeama.
  4. După cele 5 minute în care legumele noastre s-au înăbușit, adăugăm untul, usturoiul, sarea și fulgii de chili uscați

Tigaia noastră cu legume mexicane arată foarte bine și este viu colorată. Toate legumele sunt bine preparate termic, iar gustul lor este unul delicios.

Poftă bună!

Video