Un preparat îndrăgit în orice anotimp: Limbă cu măsline!
Ingrediente pentru rețeta Limbă cu măsline
- 1 kg limbă de porc prefiartă
- 500 g măsline negre mari fără sâmburi
- 100 ml ulei vegetal de floarea soarelui
- 200 g pasta de tomate
- 150 ml vin roșu, sec
- 2 cepe galbene
- 2 morcovi potriviți
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 țelină
- 2 foi de dafin
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură piper, boabe
Mod de preparare pentru rețeta Limbă cu măsline
Se curăță legumele: morcovii, păstârnacul, țelina , se spală cu apă rece și se taie în bucăți mai mari.
Limba prefiartă se spală cu apă rece.
Într-o oală de 5 litri, se pun la fiert limba împreună cu legumele, se adauga foile de dafin și boabele de piper.
Se fierb la foc potrivit timp de 30 – 40 de minute .
Pentru prepararea sosului, se taie cele două cepe mărunt și se călesc în ulei de floarea soarelui încins, împreună cu 2 căței de usturoi.
Se sting cu vin roșu, se lasă sa fiarbă până la evaporarea alcoolului, apoi se adaugă pasta de roșii.
Se diluează cu puțină supă de limbă și se lasă la fiert aproximativ 10 minute.
Limba se curăță de pieliță cât încă este fierbinte și se taie în bucăți.
Măslinele împreună cu bucățile de limbă fiartă se adaugă în sosul preparat, împreună cu boabe de piper, zeamă de lămâie, conținutul a 2 cuburi de Knor de vită dupa care se mai fierbe preparatul 10 minute.
Se servește delicosul preparat decorat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna !
Tort de bezea asamblat în cupe... Nem Ran - Sarmale vietnameze...