O mâncare delicioasă, ca la mama acasă, pe care orice gospodină ar trebui să știe s-o gătească: Limbă de vită cu praz și măsline.
Ingrediente pentru rețeta Limbă de vită cu praz și măsline
- 1 limbă de vițel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 5-6 foi de dafin
- 1 ceapă
- 1 morcov
- piper boabe
- ulei de măsline
- 1-2 buc. praz verde
- 400 g suc de roșii
- 100 g măsline negre (fără sâmburi)
- 1 linguriță de miere
- piper
- sare de mare
- 1-lămâie galbenă
- 50 g unt
Mod de preparare pentru rețeta Limbă de vită cu praz și măsline
Limba se fierbe în apă cu sare, boabe de piper, 1 ceapă, 1 morcov și țelina, pentru a-i da gust. Când este bine fiartă se curăță și se toacă cuburi.
Prazul se taie rondele și se călește în ulei cu unt, apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă la fiert până se formează un sos gustos și consistent,
Se adaugă limba și măslinele și se completează cu supă de la fierberea limbii.
Se lasă să mai fiarbă 10- 15 minute și se asezonează gustul cu zeamă de lămâie și miere.
Poftă bună!
Rețeta Tocăniță de hribi la ceaun cu balmoș... Savarine de casă, mai gustoase și mai sănătoase...