- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 kg ciolan afumat, dezosat
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 400 g pastă de roșii
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei
- 150 ml ulei
- 1 legătură mărar verde
- Pentru salată:
- 1 salată verde
- 2 castraveți
- ulei de măsline
- oțet
- sare
Mod de preparare
Se curăță ceapa, morcovul și ardeiul se toacă și se călesc în ulei încins.
Când sunt bine pătrunse, se adaugă pasta de roșii, se amestecă bine, apoi se adaugă o ceașcă de apa și se continuă fierberea pentru 8-10 minute.
Se curăță cartofii și se toacă în cuburi, apoi se adaugă peste sosul de roșii, se amestecă de câteva ori și se completează cu apă, cât să fie bine acoperiți.
Se clătește ciolanul afumat în apă caldă și se taie în cuburi, apoi se adaugă în mâncarea de cartofi.
Se lasă mâncarea să fiarbă până scade ușor, iar ingredientele sunt bine pătrunse și se asezonează cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, după gust.
Spre final de fierbere se adaugă și 2 căței de usturoi răzuiți.
Salata verde se spală bine și se rupe în bucăți mici.
Castraveții se decojesc și se taie în rondele, de asemeni și ceapa verde se taie în rondele.
Se amestecă ingredientele în salatieră și se asezonează cu ulei de măsline, sare și oțet, după gust.
Mâncarea de cartofi se servește presărată cu mărar verde, alături de salată
Tocănița de cartofi cu ciolan afumat a Floricicăi Dansatoarea. Secretul rețetei ”ca la mama acasă”!... Pui cu smântână și ciuperci...