Antena Căutare

Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de varză

Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de varză

Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de varză
Masa de Crăciun | a1.ro

Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te că v-ați strâns toți la masă. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Sărmăluțele în foi de varză cu afumătură nu pot lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să faci cele mai gustoase sarmale.

Sarmale în foi de varză

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vită (amestec 60% carne porc+40% carne vită)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pastă de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocătură de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 linguriță pătrunjel uscat sau proaspăt

Mod de preparare

Începem prin a pregăti carnea pentru sarmale. Curățăm cepele și le tocăm mărunt. Punem carnea de porc într-un vas, alături de ceapa tocată mărunt, 1 linguriță de boia dulce, 3 linguri de tocătură de ardei (puteți pune și pastă de tomate ca înlocuitor), sare, piper, pătrunjel și orez. Amestecăm bine compoziția.

Apoi pregătim frunzele de varză. Tăiem cotorul celor 2 verze și desfacem foile cu grijă să nu le rupem. Le spălăm cu apă rece. Întindem apoi o foaie de varză, tăiem nervura mai groasă și punem o lingură de compoziție în centrul foii. Foile care sunt prea mari, le tăiem pe jumătate. Îndoim capetele și rulăm sărmăluța. După ce aceasta a fost rulată, aranjăm capatele cu degetul arătător.

În oală se așează câteva foi de dafin și câteva felii de kaizer. După ce am așezat primul strat de sarmale, adăugăm varză tocată, încă un rând de foi de dafin și încă unul de felii de kaizer. Apoi punem și al doilea rând de sarmale. Acoperim totul cu restul de varză tocată. Turnăm peste sarmale apă amestecată cu pastă de tomate se acoperă toate.

Punem oala la fiert aproximativ 3 ore la foc mic. Atunci când vedem că apa scade, completăm cu apă caldă. Pentru a evita ca sarmalele să se lipească, apucăm oala de margini cu un prosop și o sucim ușor stânga-dreapta. Sarmalele se servesc cu mămăligă, smântână și ardei iute.

Sursă foto: a1.ro

Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de viță... Piept de pui cu miere și lime, o rețetă delicioasă de friptură, gata în doar 15 minute!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x