- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te că v-ați strâns toți la masă. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Sărmăluțele în foi de viță nu pot lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să faci cele mai gustoase sarmale.
Sărmăluțe în foi de viță
Aceste sarmale sunt unele speciale, așezate în oală de lut și lăsate să se facă în multi-cooker, la foc lent.
Ingrediente
- 1,3 Kg. carne tocată (amestec porc cu vită )
- 1 ceșcuță cu orez
- 4 ouă
- 3 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 150 g bulion
- 2-3 roșii
- pătrunjel verde
- cimbru
- piper
- sare
- frunze de viță-de-vie
Pentru servire
- smântână sau iaurt gras
Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa, morcovul și ardeiul gras și se călesc în puțin ulei până devin aurii. Apoi adăugăm 3-4 linguri de bulion și amestecăm. Lăsăm legumele cu bulionul să mai dea în clocot, iar apoi oprim focul.
Într-un vas mare amestecăm carnea tocată cu o parte din ceapa călită, 4 ouă, pătrunjel tocat, cimbru, sare, piper și orezul spălat și scurs. Putem să mai adăugăm puțin bulion și amestecăm iar toate ingredientele. Luăm câte o frunză de viță și punem cam o lingură de compoziție de sarmale, în funcție de mărimea frunzei. Înfășurăm sarmalele și le așezăm concentric în oală.
Înainte de asta, oala trebuie să fie unsă cu ulei și tapetată cu ceapa călită ce ne-a rămas și bulion. Din restul de bulion, ceapă prăjită și puțină apă, putem facem un sos pe care îl turnăm după ce am așezat sarmalele în oală. Apoi completăm cu apă până când acoperim bine sarmalele. Potrivim multicookerul pe programul Stew pentru 1 oră și 30 minute și îl pornim.
După ce programul a luat sfârșit, verificăm dacă sarmalele sunt fierte și, dacă este cazul, pornim din nou aparatul pentru încă 20 minute. Sărmăluțele se servesc cu iaurt gras sau smântână.
Sursă foto: a1.ro
Masa de Crăciun. Rețetă Cozonac Pufos... Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de varză...