Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te de ocazia în sine de a-i avea pe toți aproape. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Piftia de curcan nu poate lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să gătești o piftie delicioasă și rapidă.
Piftie de curcan
Ingrediente
- 2 aripi de curcan
- 1 pulpă inferioară de curcan
- 1 cană de mazăre
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 căpățâni de usturoi
- 7 l de apă
- sare
Mod de preparare
Prima dată punem carnea la fiert la foc iute, împreună cu morcovii și ceapa în 7 litri de apă. Din când în când îndepărtezi spuma. După ce ai îndepărtat-o pe toată, lași carnea să fiarbă 2-3 ore la foc mic. Atunci când se desprinde ușor de pe oase carnea este gata. Adaugă sare după gust.
Lasă carnea să se răcească după ce ai fiert-o și tai-o bucățele. Pune bucățelele în boluri alături de morcovii tăiați cubulețe și mazare. Scoate ceapa din apa în care au fiert legumele și carnea. Apoi, când apa se mai răcește, adaugă usturoiul. Strecoară apa înainte de a pune apa în boluri , peste carne. Pentru închegarea compoziție trebuie să depoziteti bolurile la rece.
Sursă foto: bucataras.ro
Masa de Crăciun. Rețetă piftie de cocoș... Masa de Crăciun. Rețete care se prepară de Ignat...