Inspirație, creativitate și preparate adaptate unei mese în aer liber, acestea au fost coordonatele culinare ale primului battle între familii, în sezonul special Chefi la cuțite.
Tema picnicului a provocat chefii și echipele să creeze meniuri de degustare, pregătite special pentru invitații de la jurizare, care să se regăsească în conceptul de finger food.
Cămăra Lidl le-a stat la dispoziție cu cele mai variate ingrediente, de la fructe și legume proaspete, lactate Pilos de cea mai bună calitate, cărnuri fragede și condimente savuroase. Viziunile echipelor au fost diferite, iar preparatele desprinse atât din bucătăria românească, cât şi din cea internațională.
De la dish-uri sărate, precum sandwich cu ton, pachețele vietnameze, la delicii dulci, ca plăcinta cu brânză și caramel sau brownie cu ciocolată, chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, alături de cele trei familii talentate, s-au întrecut pe sine pentru a le pune pe masă invitaților farfurii care să îi lase fără cuvinte.