- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 200 gr unt
- 350 ml lapte
- 2 ouă
- 50 gr zahăr
- sare
- coaja și sucul de la o lămâie
- esență de vanilie
- făină cât cuprinde
- 1/2 linguriță de bicarbonat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Minciunele, uscațele, rumene și frumușele, de servit cafeaua cu ele.
Se prepară rapid din ingrediente puține ți naturale, la îndemâna oricui.
Rezultă un aluat compact, care se întinde în foi subțiri de 0,5 cm, se decupează în dreptunghiuri lungi sau romburi, se crestează pe mijloc și se formează minciunelele, trecând de câte două ori, capetele aluatului prin crestătură.
Se lasă sa se odihnească 2-3 minute și se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante și se pudrează cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Se servesc atât calde cât și reci, alături de cafea, iaurt sau ceai.
Să vă fie de folos!
Biscuiți delicioși, numai pentru pofticioși! Sunt gata în câteva minute și te vor cuceri pentru totdeauna!... Paste rapide de post...