Un desert de senzatie care va cuceri orice gurmand: „Minitarte cu ciocolată și jeleu de limetă”!
Ingrediente pentru Minitarte cu ciocolată și jeleu de limetă
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 125 g unt rece
- 50 ml apă rece
- 350 g făină
- 1 praf sare
- 30 g zahăr
- Pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolată amăruie
- 250 ml frișcă lichidă
- Pentru umplut și decor:
- 200 g jeleu de limetă
- 100 g alune prăjite
- 125 g zahăr
Mod de preparare Minitarte cu ciocolată și jeleu de limetă
Pentru aluat se amestecă făina sarea și zahărul, apoi cu oul și untul rece, picurând și puțină apă, până rezultă un aluat ușor sfărâmicios. Se ung formele de minitarte și se îmbracă interiorul lor cu aluat. Se adaugă peste aluat hârtie de copt și se umplu cu boabe de fasole, apoi se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade. Se lasă să se răcească și se scot din forme.
Pentru crema de ciocolată se rupe ciocolata în bucăți mici și se topește în frișca încălzită, amestecând continuu până la omogenizare.
Alunele se caramelizează într-o tigaie în zahărul topit, apoi se transferă pe hârtie de copt, se lasă să se răcească și se mărunțesc.
În interiorul aluatului de minitarte se pune mai întâi puțin jeleu de limetă, căruia îi putem da culoarea dorită cu puțin colorant, opțional. peste jeleu se adaugă crantz de alune, apoi crema de ciocolată și se decorează cu crantz de alune și jeleu.
Mâncare de limbă cu măsline și sos de roșii... Creveți în fulgi de cocos și rucola cu rodii și sos de portocala picant...