Un desert dulce-acrișor, cu multă ciocolată și vișine, căruia cu greu îi reziști.
Ingrediente
- 9 ouă
- 300 gr zahăr
- 500 ml lapte
- 75 gr fîină
- 50 gr amidon de cartofi
- 50 gr cacao
- 50 gr amidon de porumb
- 1 l friscă lichidă
- 500 gr ciocolată de menaj
- 200 gr picături de ciocolată
- 400 gr vișine însiropate
- 1 păstaie de vanilie
- 1 pliculeț șofran
- sare
Mod de preparare
Preparare blat.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri de la 5 ouă.
Albuşurile se bat cu puţină sare până devin spumoase.
Gălbenuşurile se amestecă cu 150 gr de zahăr, apoi se încorporează bezeaua de albuşuri.
Se adaugă, treptat, făina, amidonul de cartofi şi 30 gr cacao.
Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade cu ventilație.
Compoziţia se întinde în tavă şi se da la cuptor pentru 30 de minute.
Preparare crema.
Se bate frişca spumă.
Se amestecă 4 gălbenuşuri cu 150 gr de zahăr, apoi cu amidon de porumb, păstaia de vanilie şi laptele, apoi se pune compoziția la foc, amestecând continuu, până când rezultă o cremă densă.
Se dă crema la rece, iar după răcire se amestecă cu jumătate din frişcă.
Se formează porţii din blat cu ajutorul inelelor de inox şi se începe montajul minitortulețului:s trat de blat, strat de cremă, vişine însiropate şi din nou blat, crema vişine, frișcă.
În jurul tortuletului se aplică dantelă de ciocolată ce se pregăteşte prin topirea ciocolatei de menaj pusă pe hârtie de copt cu ajutorul unei saccapoche.
Hencleș, prăjitură tradițional săsească... Pârjoale de pește cu morcoviță...