Ingrediente
- 300-400 g momiţe de viţel
- 1 kg carne de la gât
- 800 g ciuperci
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 2 ardei verzi
- 5-6 cepe
- 1 morcov
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Boia dulce
- Pene de usturoi
- 1 lingură făină albă
- 200 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml vin reasling
- 1 Varză
- Ulei
- Oţet
- 1 kg mălai
- 500 g brânză de oaie
Mod de preparare
Se spală şi se taie în cubuleţe carnea şi momiţele, apoi se pun într-un vas cu apă rece pentru a se elimina sângele.
Se curăță şi se toacă zarzavaturile, după ce au fost spălate foarte bine.
Se pun 100 ml ulei la încins într-un ceaun şi se adaugă ceapa, iar după 2-3 minute, se adaugă ardeii şi morcovul, amestecând continuu.
După ce s-au înmuiat se adaugă carnea bucată cu bucată şi se amestecă continuu, apoi se adaugă condimentele.
După aproximativ 15-20 minute, se adaugă momiţele, se amestecă bine, se toarnă vinul alb şi penele de usturoi.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se stropesc ingredientele din când în când cu câteva picături de apă.
Când carnea este aproape gata se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate rondele.
Se amestecă smântâna cu puţină apă şi o lingură de făină albă şi se toarnă peste ingredientele de pe foc, amestecând intens pentru a se omogeniza.
Se mai lasă să fiarbă 5 minute, apoi se stinge focul şi se presară pătrunjel tocat.
Între timp, punem aproximativ1-1,5 l de apă cu puţină sare în alt ceaun, iar când începe să fiarbă, adăugăm mălaiul şi amestecăm foarte bine pentru 5-7 minute.
Se răstoarnă mămăliguţă pe un platou din lemn, se face o adâncitură în mijloc şi se pune brânză la încălzit.
Se serveşte împreună cu mâncarea caldă.