Ingrediente
- 10 buc. monkfish file
- 1 kg orez risotto
- 1 plic sofran
- 20 felii parmaham feliat
- 1 pungă baby spanac
- 3 buc. sfeclă roșie coaptă
- 1 l ulei
- 4 cuburi baza de legume
- 5 buc. ceapa salote
- 1 sticlă vin alb
- frunze de busuioc
- 1 legatură pătrunjel
- 500 ml ulei de măsline
- 2 legături sparanghel verde, proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare
Se călește în ulei încins, ceapa salote tăiată mărunt, se adaugă orezul risotto, se stinge cu vin, după care, se adaugă stock de legume si se lasă la fiert.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă sofranul și se amestecă foarte bine.
Se iau fileurile de monkfish și se rulează în parmaham, se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei și se dau la cuptor aproximativ 20 minute.
Asparagusul se curăță și se blanșează după care se pune în apă rece cu gheață pentru a-și păstra culoarea.
Se face un pesto din busuioc, pătrunjel și ulei de măsline și se așază pe lângă preparat.
Ton în crustă de susan negru și alb cu piure de topinambur, sparanghel tras la tigaie și sos de soia caramelizat... Gazpacho de pepene galben cu fasole franțuzească, saint jaques și dantela nero di sepia...