Ingrediente
- 300 g ciocolată neagră min. 60% cacao
- 4 ouă
- 300 g zahar
- 1 lămâie
- 30 ml brandy
- 300 g faină
- 250 g unt
- 300 g fructe de pădure congelate
- 300 g fructe proaspete(căpșuni, zmeură, mure, coacaze)
- 250 ml frișcă lichidă
- Esență de vanilie
- frunze de mentă
Mod de preparare
Ciocolata se topește la bain-marie.
Pentru top crumble se amestecă 250 g făină cu 150 g unt și 75 g zahăr rezultând o pastă nisipoasă care se coace pe foaie de silicon, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Pentru coulins de fructe, se pun la fiert fructele congelate(300 g) cu 150 g zahăr și esența de vanile, apoi se dau prin belder și se strecoară prin sită fină.
Pentru mousse de ciocolată se bat spumă ouăle, apoi se amestecă cu ciocolata topită și cu brandy.
Cu o parte din ciocolata topită se umple o matriță de plastic pentru a crea sfera.
Se lasă la frigider să se întărească.
Pentru décor, se face o cremă chantilly din frișcă lichidă și colorant alimentar la sifon.
După ce s-au întărit sferele de ciocolată încingem o tigae și topim o parte a sferei să devină ca un balon.
Se pictează cu aerograful, culoarea perlată.
Se scot biscuiții de la cuptor să se răcească.
Pentru montaj, se pune biscuitele top crumble, se așază un quenelle de mousse de ciocolată, mixtul din fructe praspete, menta, chantilly-ul, se introduce aroma de fum în interiorul balonului de ciocolată.
Coulinsul se pune fierbinte în ulcior și se toarnă deasupra sferei să se topească.
Scoici pe grill cu piure de mazăre... Alivancă moldovenească reinterpretată...