- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă ai musafiri și nu știi cu ce desert să-i servești, încearcă acest mousse de ciocolată și pe loc o să-i uimești!
Ingrediente
- 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 200 g ciocolată amăruie
- 2 albușuri
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 lingurițe din esența dorită
- 1 praf de sare
Mod de preparare mousse de ciocolată
Punem 100 ml de frișcă lichidă la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere. Rupem ciocolata, o adăugăm peste frișca lichidă, încălzită și amestecăm până se topește și se omogenizează compoziția. O lăsăm să se răcească, dar nu înainte de a adăuga în ea și esența preferată.
Mixăm albușurile spumă, presă rate cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm până obținem acea bezea fermă.
Mixăm restul de frică lichidă până devine și aceasta fermă și de asemeni mixăm ciocolata răcită, până devine cremoasă.
Adăugăm peste ciocolată, mai întâi frișca bătută, apoi încorporăm bezeaua.
Putem servi deliciosul mousse de ciocolată simplu, cu fructe, sau putem să-l folosim ca și cremă în diverse prăjituri.